آشپزی

انواع فلافل و ساده‌ترین روش‌های تهیه این غذای محبوب

Rate this post

فلافل یکی از غذاهای خوشمزه جنوب کشور است که این‌روزها در جهان طرفداران زیادی دارد. این غذای محبوب به سادگی آماده می‌شود، مزه خوبی دارد و به دلیل نداشتن گوشت یک غذای کم هزینه است. ماده اصلی فلافل نخود است به همین دلیل خاصیت زیادی برای پوست، مو و… دارد. به دلیل نبودن گوشت در مواد فلافل حتی افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند و فرآورده‌های حیوانی مصرف نمی‌کنند هم قادر به استفاده از این غذا هستند. به علاوه با کمی تغییر در مواد فلافل می‌توان آن را به یک غذای رژیمی و کم‌کالری تبدیل کرد و حتی در زمان لاغری هم از آن استفاده کرد.

این مطلب جامع در مجله سفر،  گردشگری و جهانگردی سفر پیش را به هیچ عنوان از دست ندهید.

مواد فلافل

انواع فلافل و مواد اولیه هر کدام

هرچند فلافل بیشتر به عنوان غذای مخصوص اهواز و آبادان شناخته می‌شود اما این غذا در کشورهای اطراف خلیج‌فارس و همسایگان جنوبی ایران هم پخته می‌شود. این غذای محبوب در هر کشور مطابق با ذائقه مردم آن مواد اولیه و دستور پخت متفاوتی دارد که در تمام آن‌ها نخود عضو ثابت است.  آشنایی با دستور پخت‌های مختلف این غذا به پخت متنوع آن کمک می‌کند. در ادامه انواع مختلف فلافل به همراه مواد هر نوع را معرفی می‌کنیم.

طرز تهیه فلافل

فلافل خوزستانی

فلافل جز غذاهای فست‌فودی محسوب می‌شود و مانند تمام غذاهایی که در این دسته قرار می‌گیرند خوشمزه و پرطرفدار است. یکی از انواع این غذای محبوب فلافل خوزستانی است که جز اصلی‌ترین انواع این غذا می‌باشد. این فلافل که با نخود، پیاز، سیر، رب گوجه و… آماده می‌شود را می‌توان به همراه ترشی‌های مخصوص جنوب، گوجه، خیارشور و کاهو سرو کرد.

همچنین بخوانید:  مواد جوجه کباب، خاص ترین مواد اولیه برای تهیه جوجه کباب لذیذ و خوشمزه

عضو ثابت فلافل در تمام انواع آن نخود است. فقط شکل استفاده از آن بسته به نوع فلافل فرق می‌کند. در بعضی دستورها و انواع فلافل، نخود باید به صورت کاملا پخته استفاده شود. و در بعضی دیگر این ماده به صورت نیم‌پز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد فلافل خوزستانی لذیذ و اصیل به شرح زیر هستند.

  • نخود خیس خورده
  • پیاز
  • سیر
  • رب گوجه فرنگی
  • سیب‌زمینی کوچک
  • ادویه مخصوص فلافل
  • روغن برای سرخ کردن
مواد فلافل

فلافل عربی

یکی دیگر از انواع این غذای خوشمزه فلافل عربی است. این نوع فلافل کمترین میزان مواد اولیه را در میان تمام انواع این غذا دارد بنابراین با کمترین هزینه هم تهیه می‌شود. مواد اولیه زیر برای پخت فلافل به سبک عربی استفاده می‌شوند.

  • نخود خیس خورده
  • سیر
  • آرد نخودچی
  • نمک، فلفل و ادویه دلخواه
  • روغن

در مورد فلافل‌هایی که نخود آن‌ها پخته نمی‌شود، باید این ماده را حداقل به مدت 24 ساعت خیس کرد. در غیراینصورت نخود سفت می‌ماند و چرخ کردن آن راحت نخواهد بود. فلافل عربی مواد زیادی ندارد بنابراین در صورت تمایل می‌توان آن را با انواع مختلف ادویه مانند ادویه کاری، زنجبیل و… مزه‌دار کرد.

فلافل لبنانی

سبک لبنانی فلافل یکی دیگر از روش‌های تهیه این غذا است که برخلاف انواع قبلی فلافل بیشترین مواد اولیه را دارد. به علاوه این سبک از فلافل به غیر از نخود باقلا هم دارد که باعث تفاوت مزه آن با سایر انواع فلافل می‌شود. مواد اولیه برای تهیه فلافل لبنانی به شرح زیر هستند.

  • بافلا خشک و خیس خورده
  • نخود خیس خورده
  • سیر درشت
  • پیاز
  • پیازچه
  • فلفل سبز تازه
  • بکنیک پودر
  • آرد
  • جعفری
  • پودر تخم گشنیز
  • پودر زیره سبز
  • ادویه به دلخواه
  • روغن سرخ کردنی
مواد اولیه فلافل

فلافل بندری

فلافل بندری یکی دیگر از انواع ایرانی این غذا است که به دلیل داشتن تخم‌مرغ در مواد اولیه آن مزه‌ای شبیه به کتلت دارد. برای پخت فلافل بندری به مواد اولیه زیر نیاز است:

  • تخم‌مرغ
  • سیب‌زمینی آب‌پز یا خام
  • نخود خیس‌ خورده
  • نمک و فلفل
  • فلفل قرمز
همچنین بخوانید:   طرز تهیه نان ذرت شکم پر

در فلافل بندری از تخم‌مرغ استفاده می‌شود بنابراین انسجام مواد آن بیشتر از انواع دیگر فلافل است. نکته مهمی که برای تهیه فلافل بندری باید به آن توجه کرد خیساندن نخود حداقل به مدت 48 ساعت است. به دلیل وجود تخم‌مرغ و سیب‌زمینی در این نوع فلافل اگر نخود به خوبی نرم نشود احتمال وجود تکه‌های سفت آن زیر دندان وجود دارد.

فلافل بازاری

پرطرفدارترین نوع فلافل اما فلافل بازاری است. برای خوشمزه‌تر شدن فلافل در نوع بازاری علاوه بر ادویه‌ها از سبزی‌های معطر و خوشمزه هم استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به جعفری اشاره کرد. برای تهیه فلافل بازاری از مواد اولیه زیر استفاده می‌شود.

  • نخود
  • پیاز
  • تخم‌ گشنیز
  • پودر زیره سبز یا سیاه
  • سیر یا پودر سیر
  • جعفری تازه
  • سیب‌زمینی آب‌پز
  • لیموترش
  • ادویه مخصوص فلافل
طرز تهیه فلافل

نکات مهم در آماده‌سازی مواد فلافل

برای پخت راحت فلافل باید با اصول و نکات مهم تهیه آن آشنایی داشت. فلافل غذایی است که به سادگی درست می‌شود به این شرط که مواد اولیه آن به درستی حاضر و به خوبی ترکیب شود. گاهی‌اوقات حین سرخ کردن فلافل مشکلاتی مانند وا رفتن مواد یا خشکی بیش از حد آن‌ها به وجود می‌آید که تمام این‌ها به دلیل آماده‌سازی نادرست مواد اولیه است. رعایت بعضی نکات ساده به جلوگیری از بروز این مشکلات و پخت بهترین فلافل کمک می‌کنند.

مهم‌ترین نکات برای آماده کردن مواد اولیه

  • نخود پخته مزه فلافل را تغییر می‌دهد برای همین بهتر است تنها زمانی استفاده شود که وقت کافی برای خیساندن نخود ندارید
  • بهترین زمان خیساندن نخود 24 ساعت قبل از آماده کردن مواد است اما بسته به نوع نخود می‌توان این زمان را تا 12 ساعت کاهش داد
  • ادویه مخصوص فلافل تاثیر زیادی در طعم و مزه این غذا دارد، این ادویه با ترکیب پودر انبه، پودر فلفل سیاه و قرمز، پودر زیره سیاه، پودر زردچوبه، پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر پیاز، پودر جعفری و نمک تهیه می‌شود
  • تا حد امکان بهتر است از سیب‌زمینی یا تخم‌مرغ در مواد اولیه استفاده نکرد
همچنین بخوانید:  طرز تهیه نان شکم پر با کالباس و تخم مرغ

علت باز شدن مواد فلافل هنگام سرخ کردن

یکی از مشکلاتی که هنگام سرخ کردن فلافل ممکن است با آن مواجه شوید وا رفتن یا باز شدن مواد در روغن است. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که مواد فلافل در زمان آماده‌سازی انسجام لازم را پیدا نکنند. در زمان چرخ کردن نخود و سایر مواد اولیه فلافل باید دقت کرد که این مواد بیش از اندازه شل نشده باشند.

این مشکل زمانی رخ می‌دهد که آب نخود بعد از خیس خوردن به خوبی گرفته نشده یا در اثر چرخ کردن زیاد نخودها بیش از اندازه له شوند. بهترین اندازه نخود چرخ شده برای جلوگیری از وا رفتن فلافل کمی بزرگتر از دانه‌های شکر است. در صورتی که مواد بیش از حد شل شد کافی است که کمی آرد لپه یا آرد نخود به مواد اضافه کرد.

تاثیر مواد اولیه در خشک شدن فلافل

اگر مواد فلافل به درستی حاضر نشوند این احتمال هم وجود دارد که فلافل بیش از حد خشک شود. بعد از چرخ کردن برای ترکیب بهتر و کامل مواد باید آن‌ها را ورز داد. اگر در زمان ورز احساس کردید که مواد اولیه بیش از حد خشک هستند بهتر است کمی آب سرد به مواد اضافه کنید. بعضی از افراد برای حل مشکل خشکی مواد اولیه یک یا دو تخم‌مرغ به آن اضافه می‌کنند، این کار خشکی مواد اولیه را کاهش می‌دهد اما باعث می‌شود که فلافل مزه‌ای شبیه به کتلت پیدا کند.

مواد فلافل

مواد اولیه، رمز و راز خوشمزگی فلافل

مزه و کیفیت فلافل بیشتر از هرچیزی به مواد اولیه آن بستگی دارد اما فقط آشنایی با این مواد کافی نیست. گاهی‌اوقات با وجود استفاده از تازه‌ترین مواد اولیه باز هم غذا، مزه مناسبی پیدا نمی‌کند و این مورد به دلیل ترکیب نامناسب مواد اولیه است. با مراجعه به سایت سفر پیش کوک و دسته‌بندی مواد اولیه می‌توانید با مواد اولیه انواع غذاها مانند مواد فلافل و… آشنا شوید و غذاهایی بپرسید که همه اطرافیان انگشت به دهان بمانند.

 

منبع : arseschef.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا