آشپزی

خواص دمنوش به

Rate this post

به میوه‌ای پرخاصیت است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به سیب و گلابی دارد. این میوه که در حالت رسیده رنگی زرد و مایل به طلایی دارد، جزو میوه‌های گوشتی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و… است که به شکل خام، مربا، کمپوت و دمنوش قابل استفاده است. خواص دمنوش به در مقایسه با سایر روش‌های مصرف این میوه بیشتر است. در طب سنتی، داروهای گیاهی و… تاکید زیادی به مصرف این نوشیدنی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. در ادامه مطلب در سایت سفر پیش به بررسی خواص کلی دمنوش به، خواص آن برای زنان و مردان، مضرات آن و… می‌پردازیم.

این مطلب جامع در مجله سفر،  گردشگری و جهانگردی سفر پیش را به هیچ عنوان از دست ندهید.

فواید دمنوش به

خواص دمنوش به

خواص دمنوش به بسیار زیاد است. این دمنوش به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند و از ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات مختلف جلوگیری می‌کند. به میوه پاییز و زمستان است و دمنوش آن هم بیشتر در این فصل استفاده می‌شود. اما با خشک کردن آن می‌توان در فصل‌های دیگر هم این دمنوش پرخاصیت را استفاده کرد. فواید دمنوش به بسیار زیاد است، این دمنوش برای مغز، قلب، معده، ریه، اعصاب و… مفید است. مهم‌ترین خواص دم نوش به را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

نکته: این دمنوش هم مثل اکثر دمنوش‌ها نباید سرخود مصرف شود. حتما قبل از مصرف مداوم با پزشک خود مشورت کنید.

مفید برای پوست

یکی از خواص دمنوش به، حفظ سلامتی پوست است. همان‌طور که گفتیم، به سرشار از آنتی‌اکسیدان است که باعث می‌شود سموم بدن پاکسازی شود. این موضوع به سلامت پوست بسیار کمک می‌کند. یکی دیگر از فواید دمنوش به جلوگیری از بروز چین و چروک‌های عمیق، جوانسازی پوست، حفظ شادابی پوست، از بین بردن لک‌های پوستی و… است. پوست شاداب و روشن اصلی‌ترین نتیجه استفاده از دمنوش به است.

کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش

به علاوه بر آنتی‌اکسیدان، فیبر زیادی هم دارد که برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و کمک زیادی به بهبود عملکرد این دستگاه می‌کند. افرادی که به زخم معده مبتلا هستند، برای کاهش درد و مشکلات ناشی از این بیماری باید این دمنوش را به طور روزانه استفاده کنند. از دیگر خواص دمنوش به می‌توان به کنترل ترشح اسید معده و کمک به هضم غذا اشاره کرد.

فواید دمنوش به

پیشگیری از سرطان

پزشکان طب سنتی و متخصصین داروهای گیاهی تاکید زیادی به مصرف به با مواد دیگری مانند هل دارند تا خواص آن بیشتر شود. از خواص دمنوش به و هل می‌توان به پیشگیری از سرطان اشاره کرد. البته خود میوه به، به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان تا حدودی در پیشگیری از سرطان به خصوص سرطان معده و ریه موثر است اما با استفاده همراه هل می‌توان از انواع دیگر این بیماری هم جلوگیری کرد.

موثر در کاهش وزن

خاصیت دمنوش به در لاغری و کاهش وزن بسیار زیاد است. فیبر بالای این میوه کمک می‌کند که فرد مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد و ترکیبات آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی در آن، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد. در عین حال کالری این نوشیدنی بسیار کم است و به همین دلیل جایگزین خوبی برای نوشیدنی‌های صنعتی در طول رژیم غذایی می‌باشد.

تنظیم‌کننده فشار خون

از دیگر خواص دمنوش به می‌توان به تنظیم فشار خون اشاره کرد. این خاصیت دمنوش به دلیل وجود پتاسیم، تاثیر زیادی در بهبود عملکرد قلب و تنظیم فشار خون دارد. با مصرف دمنوش به از بیماری‌های مربوط به قلب مانند گرفتگی عروق جلوگیری می‌شود، همچنین خطر عوارضی مانند سکته و… را نیز کاهش می‌دهد.

مانع سرماخوردگی

همان‌طور که گفتیم به میوه پاییز و زمستان است و در بیماری‌های رایج این فصل‌ها تاثیر زیادی دارد. یکی از خواص دمنوش به جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا است که دو بیماری رایج در فصل پاییز و زمستان هستند. مصرف این دمنوش در فصل‌های سرد سال به تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان و ویتامین سی موجود در این میوه تعداد گلبول‌های سفید در خون را افزایش داده و بدن را نسبت به انواع ویروس‌ و باکتری‌ها مقاوم می‌کند.

دمنوش به

خواص دمنوش به مخصوص زنان

تنظیم قاعدگی و کاهش درد

خواص دمنوش به برای زنان بیشتر از مواردی است که تا اینجا گفته شد. این دمنوش در کاهش بسیاری از مشکلات زنانه موثر است. به عنوان مثال با تاثیر دمنوش به بر عملکرد قلب و تنظیم فشار خون، دوران قاعدگی منظم‌تر می‌شود و مشکلات رایج آن مانند درد رحم و… کاهش پیدا می‌کند. دمنوش به مخصوصا برای زنانی که در سنین بارداری قرار دارند فواید زیادی دارد.

کاهش عوارض دوران بارداری

یکی از مشکلاتی که زنان در دوران بارداری با آن مواجه می‌شوند تهوع و حساسیت نسبت به بعضی مواد غذایی(ویار) است که گاهی‌اوقات به یک مشکل جدی تبدیل می‌شود و در رشد جنین هم تاثیر می‌گذارد. خاصیت دمنوش به در دوران بارداری کاهش اینگونه مشکلات است. همچنین با تنظیم هورمون‌های بدن از مشکلاتی مانند فشار خون بارداری و دیابت حاملگی هم جلوگیری می‌کند.

مفید برای جنین

مصرف دمنوش به سال‌هاست که به زنان باردار توصیه می‌شود. این دمنوش برای جنین فواید زیادی دارد، از جمله فواید دمنوش به برای جنین می‌توان به بالا بردن سطح هوش و IQ جنین اشاره کرد. این دمنوش همچنین در زیبایی نوزاد هم موثر است.

تقویت‌کننده رحم

یکی دیگر از خواص دمنوش به تقویت رحم است. این دمنوش با تقویت عضلات رحم و کمک به منظم شدن قاعدگی، رحم را برای نگهداری جنین آماده می‌کند. دمنوش به، به زنانی که به دلیل ضعف رحم دچار سقط جنین می‌شوند به حفظ جنین و جلوگیری از سقط کمک می‌کند.

فواید دمنوش به

خواص دمنوش به برای مردان

دمنوش به برای مردان هم یک نوشیدنی پرخاصیت است. به خصوص اگر این دمنوش به همراه هل مصرف شود، فواید آن برای مردان دوچندان می‌شود. از خواص دمنوش به و هل برای مردان می‌توان به افزایش انرژی اشاره کرد. این دمنوش برای آقایانی که دارای مشاغل سخت هستند و نیاز به قوت و انرژی دارند کمک زیادی می‌کند، همچنین در تقویت قوای جنسی نیز موثر است.

مضرات مصرف بیش از اندازه دمنوش به

اما در کنار تمام فواید دمنوش به، مصرف بیش از اندازه آن مضراتی هم دارد. یکی از مضرات دمنوش به مزاج گرم آن است که در صورت مصرف بیش از حد باعث مشکلاتی مانند جوش صورت و التهاب پوست می‌شود. در بخش‌های قبل در مورد فایده این دمنوش برای زنان باردار صحبت شد اما زمانی که برای تهیه دمنوش از دانه به استفاده شود احتمال خونریزی در زنان باردار وجود خواهد داشت. از دیگر مضرات دمنوش به در صورت مصرف بی‌اندازه می‌توان به بی‌اشتهایی شدید اشاره کرد.

بهترین زمان مصرف دمنوش به و طرز تهیه آن

برای استفاده حداکثری از خواص و فواید دمنوش به بهتر است این دمنوش در زمان مناسب استفاده شود. بهترین زمان مصرف دمنوش به بسته به دلیل استفاده از آن متفاوت است. به عنوان مثال افرادی که این دمنوش را با هدف کمک به وضعیت معده مورد استفاده قرار می‌دهند بهتر است بعد از مصرف ناهار آن را مصرف کنند اما افرادی که با هدف بهبود عملکرد قلب یا تنظیم فشار خون از این دمنوش استفاده می‌کنند، بهترین زمان استفاده برای آن‌ها اول صبح یا بعد از ظهر است.

به

طرز تهیه دمنوش به

  1. برای تهیه این دمنوش بهتر است از میوه خشک شده به استفاده کرد. می‌توان به خشک را به صورت خانگی تهیه کرد یا آن را از عطاری خریداری کرد.
  2. مقدار مناسبی از میوه خشک شده را به تنهایی یا همراه با هل یا سایر مواد در قوری بریزید و با مقدار کافی آب‌جوش به مدت 20 دقیقه روی حرارت قرار داد تا دم بکشد و آماده مصرف شود.
  3. زمانی که رنگ دمنوش طلایی شود آماده مصرف است.
  4. در صورت تمایل می‌توان این دمنوش را با عسل هم استفاده کرد.

دمنوش‌های گیاهی بی‌ضرر و پرفایده

مصرف دمنوش، بی‌ضررترین راه برای حفظ سلامتی بدن است. تنها کافی است که دمنوش مناسب را با توجه به نیاز و مشکل خود انتخاب کنید و آن را به طور منظم مصرف کنید. سفر پیش علاوه بر برگزاری کلاس‌ آشپزی حضوری و دوره‌ آنلاین آشپزی، اطلاعات مفید آشپزی ایران و جهان را منتشر می‌کند.

 

منبع : arseschef.com
حتما بخوانید : طرز تهیه سمبوسه گوشت
همچنین بخوانید:  طرز تهیه بادمجان شکم پر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا