طرز تهیه ته چین مرغ؛ یک غذای کامل و مغذی برای مهمانیها
دلتان برای یک غذای ایرانی اصیل و مجلسی تنگ شده است؟ ته چین مرغ، با عطر و طعم بینظیر زعفران و برنج و تردی ته دیگ، گویی شما را به سفری در اعماق طعمهای اصیل ایرانی میبرد.
این غذای پرطرفدار که در مهمانیها و مجالس ایرانی جایگاه ویژهای دارد، به سادگی در منزل قابل تهیه است. ما در این مقاله، طرز تهیه کامل ته چین مرغ را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
با ما همراه باشید تا با پخت این غذای لذیذ، طعمی به یاد ماندنی را به سفره خود و عزیزانتان هدیه دهید.
آماده اید که آشپزی را شروع کنید؟
این مطلب جامع در مجله گردشگری سفر پیش را به هیچ عنوان از دست ندهید.
مواد لازم ته چین مرغ
طرز تهیه کامل ته چین مرغ راحت و مجلسی
- مرغ کامل پاک کرده :1 و نیم کیلو (سینه مرغ 1 کیلو)
- پیاز متوسط:1 عدد
- برنج:1 کیلو
- ماست کیسه ای ترش :850 گرم
- زرده تخم مرغ :6 تا 7 عدد
- زعفران سائیده:1 ق چ
- کره:100 گرم
- روغن مایع:1/2 پیمانه
- زرشک:100گرم
- شکر:2 ق سوپخوری
- نمک :به میزان لازم
- خلال پسته:به میزان لازم
طرز تهیه کامل ته چین مرغ راحت و مجلسی
برای شروع طرز تهیه پخت ته چین مجلسی همراه با دستور ابتدا مرغ را با مقداری آب ، نمک و پیاز میپزیم تا کاملا مغز پخت و خوش نمک شود و 1/4 پیمانه آب مرغ باقی بماند.
آب مرغ را صاف کنید و بگذارید مرغی که پخته شده سرد شود. به تکه های یک اندازه برش میزنیم. برنج را هم که از قبل شسته و خیس کردیم آبکش میکنیم و در حین پخت آن را به اصطلاح دون دون شده برمیداریم.
توجه کنید!
بعد از آماده سازی این مراحل در یک ظرف مناسب و تقریبا بزرگ با توجه به اینکه برنج در آن ریخته میشود و نباید به برنج به خاطر گنجایش ظرف فشار بیاید انتخاب می کنیم و ماست را با زرده تخم مرغ ، روغن مایع ، زعفران ، آب مرغ صاف شده و نیمی از کره را با کمی نمک مخلوط میکنیم و هم میزنیم سپس برنج را به مخلوط اضافه میکنیم البته برنج را کم کم اضافه کنید تا یکدست شود و مواد سفت نشود.
یک ربع قبل از قرار دادن ته چین فر را با حرارت 180 در جه سانتی گراد روشن کنید.
طرز تهیه کامل ته چین مرغ راحت و مجلسی
طرز تهیه کامل ته چین مرغ راحت و مجلسی طوری است که نیمی از مواد ته چین (TAHCHEEN) را داخل قالبی که کاملا چرب شده میریزیم و با پشت قاشق برنج ها را تخت میکنیم و بعد مرغ ها را با دقت روی برنج میچینیم و اگر کمی مرغ ها را با فاصله بچینیم از بیرون قالب دیده نمیشود و زیباتر نشان داده خواهد شد.
مابقی مواد برنج را روی تکه های مرغ ها ریخته و با پشت قاشق آن را منسجم میکنیم تا فرم بگیرد و در آخر مابقی کره آب شده را روی برنج میریزیم و روی قالب را فویل میکشیم .روی فویل را هم با چنگال چند سوراخ کنید و در طبقه وسط فر به مدت 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت ، بستگی به حرارت فر دارد.قرار میدهیم.
بهترین حالت ممکن پخت این غذا این است که در قالب های پیرکس پخته شود تا اینکه دورو اطراف برنج پخته شد بتوانید در داخل فر ببینید.
بعد از اینکه ته چین پخت منتظر شوید 1 الی 2 دقیقه از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.
زرشک راهم کاملا شسته و تمیز میکنیم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن گرفته شود و با کمی روغن مایع و شکر تفت میدهیم و به همراه خلال پسته روی ته چین را تزیین میکنیم.تا به شکل مورد نظر برسیم.
نکاتی طلایی در پخت ته چین مرغ :
طرز تهیه پخت ته چین مجلسی همراه با دستور
- کشیدن فویل آلومینیومی: بر روی قالب و یا قابلمه ته چین مرغ ، باعث بهتر و ملایم پخته شدن مرغ و برنج می گردد و همچنین عطر و مزه همه مواد از جمله زعفران و زرشک به خورد هم می روند و دیگر اینکه ته دیگ ته چین بسیار ملایم خواهد شد.
- مخلوط کردن مقداری زرشک همراه تکه های مرغ در میان پلو طعمی بی نظیر به غذا می بخشد.
- بهتر است از کره برای تهیه ته چین مرغ استفاده نمایید.
- ته چین را میتوانید روی گاز هم تهیه کنید فقط باید شعله را کم کنید و روی درب آن دم کنی قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و یا 15 دقیقه بیشتر ته چین پخته شود.
- برای تهیه ته چین بهتر است از برنج ایرانی عطری استفاده شود.
- ماست شل و شیرین طعم ته چین را خراب می کند به همین خاطر در تهیه ته چین از ماست چکیده و ترش استفاده نمایید.
- ته چین را داخل قالب یا ظروف نچسب تهیه کنید.
- ضخامت ته چین نباید خیلی نازک یا ضخیم باشد. کمترین قطر آن باید 5 سانتی متر و بیشترین آن 7 سانتی متر باشد.
- زعفران حتما باید خوب دم بکشد و سعی کنید از زعفران با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم آن مشخص شود.
- مقداری گلاب هم برای عطر بهتر ته چین عالیست.
- اگر لایه وسط ته چین ضخیم باشد امکان وا رفتن و خرد شدن آن زیاد است .
- با گوشت و سبزیجات نیز میتوان ته چین را تهیه نمود. و مقدار مایه برنج به همین شکل است و فقط لایه میانی عوض می شود.
نکات تکمیلی در مورد ته چین مرغ
- ته چین مرغ جزو ته دیگ و ته چین میباشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
- ته چین مرغ را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .