آشپزی

مزایای آشپزی با کودکان چیست ؟

Rate this post

آشپزی با کودکان یک فرصت عالی در خانواده است. آشپزی با کودکان می‌تواند سرگرم کننده باشد. صرف زمان در آشپزخانه و پخت و پز دستور العمل‌های جدید کمک می‌کند تا کودکان یک اتصال مثبت به انواع مختلف غذاها از جمله میوه‌ها و سبزیجات ایجاد کنند همچنین آشپزی با کودک به پویایی و استعداد کودک کمک می‌کند.

این مطلب جامع در مجله سفر،  گردشگری و جهانگردی سفر پیش را به هیچ عنوان از دست ندهید.

درست کردن یک غذای ساده توسط کودک می‌تواند اعتماد به نفس او را تقویت کرده و می‌تواند با مواد غذایی مختلف آشنا شود، آن‌ها را لمس کند و مزه کند و یاد دادن برخی مهارت‌های زندگی مثل مرتب بودن لوازم و وسایل در حین آشپزی دوری از کثیف کاری و استفاده از مقدار مشخص هر ماده در غذاهای مختلف می‌تواند مهارت‌های فردی کودک را افزایش دهد  و او را نسبت به  یاد گیری غذا‌های مختلف علاقه مند کند.

شکل گیری تجربه مثبت با غذاهای تازه بسیار مهم است زیرا غذاهای سالم پایه‌ای برای تغذیه خوب برای کودکان هستند. روانشناسان کودک به پدر و مادر‌ها توصیه می‌کنند که هیچ گاه مانع آشپزی کودک نشوند زیرا آشپزی می‌تواند استعداد‌ها و هوش مهارتی و توانایی کودکان را شکوفا و تقویت کند و مهارت آنان را در برخورد با مسایل زندگی زیاد کند. در نتیجه آشپزخانه می‌تواند یک مکان یادگیری برای کودکان باشد.

با استفاده از کودکان در آشپزخانه، والدین می‌توانند برای یادگیری تعدادی از مهارت‌های مهم به آن‌ها کمک کنند.

مزایای آشپزی با کودکان

مزایای آشپزی با کودکان

مزایای زیادی در آشپزی با کودکان وجود دارد. یکی از مهم ترین فواید آشپزی پدر و مادر با کودک لذت از کنار هم بودن  و همچنین بنا نهادن احساس همدلی  و همکاری  و درک متقابل را در کودکان است و کودکان با لمس کردن، مزه کردن، احساس کردن، بوییدن و گوش دادن یاد می‌گیرند. درگیر شدن در آشپزی به کودکان کمک می‌کند تا مهارت‌های حرکتی، هماهنگی دست، چشم و حتی مفاهیم اولیه ریاضی و علوم را توسعه دهند. آشپزی یک دانش است. به این معنا که بچه‌ها با موضوع‌های علمی آشنا می‌شوند. برای مثال چطور کره با حرارت ذوب می‌شود؟ و یا چرا وقتی دست‌مان به تابه روی حرارت می‌خورد سریع دستمان را بر می‌داریم و پوست دستمان می‌سوزد؟ چه اتفاقی می‌‌افتد وقتی مواد جامد را با مایع ترکیب می‌کنیم؟ آشپزی هزاران سؤال جدید و جالب را برای کودکان ایجاد می‌کند و باعث می‌شود قوه تخیل آن‌ها فعال شود.

توسعه زبان را افزایش می‌دهد.

توسعه زبان را افزایش می‌دهد

کودکان از همراهی در تهیه غذایی که قرار است باهم درست کنید لذت می‌برند. انتخاب غذا را به بچه‌ها بسپارید. عکس غذا‌های مختلف را به کودک نشان دهید و از او بخواهید با توجه به مواد اولیه‌ای که در آشپز خانه دارید یک غذا را انتخاب کند. نام غذا‌های مختلف و روش پخت آن‌ها را برای کودک توضیح دهید این کار باعث افزایش واژگان کودک  می‌شود. با این روش بچه‌ها مهارت‌هایی که باعث تقویت مهارت‌های زبان می‌شود را راحت تر وبا انگیزه تر دنبال می‌کنند برای مثال می‌توانید در حین آشپزی از مراحل پخت از کودک سوال کنید و یا پس از توضیح کامل یک دستور غذایی به کودک از او بخواهید تا گام به گام مواد را آماده کند و شما دستیار او شوید.

همچنین بخوانید:  طرز تهیه کوکوی سویا 
مهارت‌های حرکتی را افزایش می‌دهد

مهارت‌های حرکتی را افزایش می‌دهد

کار با مواد طبیعی و برش زدن، رنده کردن مواد غذایی و همچنین ورز دادن خمیر، مخلوط کردن مواد، انتقال مواد از ظرفی به ظرف دیگر راه‌های عالی برای افزایش قدرت و کنترل مهارت‌های حرکتی و تمرکز کودکان  می‌باشد. این‌ها مهارت‌هایی هستند که نیاز به توسعه مهارت‌های علمی مانند نوشتن، برش و رنگ آمیزی دارند.

آشپزی با کودکان می‌تواند به کودک شما فرصت زیادی برای توسعه و استفاده از دست‌ها در یک روش هماهنگ بدهد.

توانایی ریاضی را افزایش می‌دهد

توانایی ریاضی را افزایش می‌دهد

آشپزی شامل مقدار زیادی از اندازه گیری مواد غذایی است. والدین با توجه به سن کودک و درک بچه‌ها از اندازه گیری می‌توانند وظایف مختلفی را به کودکان بسپارند اندازه‌های مختلفی مانند فنجان، قاشق چای خوری و قاشق غذا، در هنگام آشپزی برای اضافه کردن ادویه، آب و… از کودک کمک بخواهید برای مثال از بچه‌ها بخواهید یک لیوان آب بیاورند و به غذا اضافه کنند در آشپزی، کودکان می‌توانند از مهارت‌های جمع و تفریق و مهارت‌های دیگر ریاضی استفاده کنند.

بهبود مهارت خواندن

بهبود مهارت خواندن

هنگام آشپزی با کودکان خود، دستورالعمل‌ها را بخوانید. برای بچه‌های زیر ده سال، با شماره‌هایی مانند “2” فنجان آرد و “4” قاشق غذاخوری کره شروع کنید. برای بچه‌های بزرگتر، در ابتدا هر مرحله را بخوانید و سپس دستورالعمل‌ها را دنبال کنید و در مراحل مختلف پخت و پز دستورالعمل را از بچه‌ها سوال کنید و از آن‌ها بخواهید تا دستور غذا را بلند بخوانند  این روش به بهبود مهارت خواندن کمک می‌کند. و دایره لغات کودکان را افزایش می‌دهد

کودکان را با مفاهیم علمی آشنا می‌کند.

کودکان را با مفاهیم علمی آشنا می‌کند

زمانی که می‌خواهید یک کیک کشمشی درست کنید تمام قسمت‌های پخت و دلایل استفاده از مواد را در هر مرحله برای کودک توضیح بدهید برای مثال چرا در ابتدا اهمیت دارد تخم مرغ به دمای محیط رسیده باشد؟ ، اگر میزان بیشتری آرد بریزیم کیک ما چطور خواهد شد؟ هنگامی که کودکان در حین آشپزی سوال می‌کنند با حوصله به تمام سؤالات آن‌ها پاسخ بدهید زیرا هر سوال یک فکر و ایده‌ای را همراه خود دارد. وقتی که مواد تشکیل دهنده‌ی خاصی مثل کیک کشمشی را باهم مخلوط می‌کنید، بچه‌ها با نگاه و درک خود حالت‌های فیزیک و تغییراتی که مواد در هنگام مخلوط شدن پیدا می‌کنند را یاد می‌گیرند.

همچنین بخوانید:  دستور پخت غذا برای دیابتی ها
تمرکز و توجه را افزایش می‌دهد.

تمرکز و توجه را افزایش می‌دهد

هنگام آشپزی با کودکان، بچه‌ها متمرکز  می‌شوند و به جزئیات توجه بیشتری می‌کنند.  کودکان دوست دارند وقتی کاری را انجام می‌دهند از طرف والدین مورد توجه و تشویق قرار بگیرند به همین دلیل سعی می‌کنند تمام تمرکز و حوواس خود را در آشپزی سهیم کنند تا بهترین نتیجه حاصل شود. اگر در حین پخت و پز کودک کار اشتباهی انجام داد یا باعث ریختن و یا شکستن لوازم شد با آرامش با این موضوع برخورد کنید زیرا کودک در این مواقع احساس ترس می‌کند و تمرکز و حواسش از آشپزی دور می‌شود.

در یک کلاس  آشپزی، اگر یک دانش آموز گام اول را نادیده بگیرد، محصول نهایی درست نمی‌شود.

آموزش مهارت‌های زندگی

آموزش مهارت‌های زندگی

آموزش آشپزی عمومی به کودکان و نوجوان این امکان را می‌دهد که مستقل و مسئول پذیر باشند. کودکان و نوجوانان با همکاری در آشپزی مسئولیت پذیر می‌شوند. پدر و مادر‌ها می‌توانند به بچه‌ها وظایف مختلفی را بدهند و پس از تمام شدن آشپزی شستن ظرف‌ها و تمیز کردن آشپزخانه را هم بین همه اعضای خانواده تقسیم کنند.

ترویج خوردن غذای سالم

ترویج خوردن غذای سالم

اجازه دادن به بچه‌ها برای آشپزی، به آن‌ها کمک می‌کند تا یاد بگیرند چه غذاهایی سالم هستند و چه غذاهایی سالم نیستند. اگر کودک کم اشتها یا بد غذایی دارید حتما سعی کنید در هنگام پخت و پز از کودک کمک بخواهید غذایی که به کمک بچه‌ها آماده شود برای آن‌ها لذت بخش تر خواهد بود. فست فود‌ها از غذاهای محبوب کودکان هستند درست کردن پیتزای خانگی و یا فیله سوخاری همراه با کودک به غذایی سالم و خانگی تبدیل می‌شود. آشپزی با کودکان اجازه می‌دهد تا مواد غذایی جدیدی را امتحان کنند.

افزایش اعتماد به نفس

افزایش اعتماد به نفس

هنگامی که کودک طبخ غذا را با موفقیت انجام می‌دهد، احساس غرور و اعتماد به نفس می‌کند. از کودک بخواهید تا در چیدن میز غذا هم مشارکت داشته باشد و خودش غذایی را که آماده کرده است بر سرمیز بیاورد. در هنگام خوردن غذا از دستپخت کودک تعریف و تمجید کنید این کار تاثیر شگفت انگیزی در اعتماد به نفس و خودباوری کودکان دارد و در انتها از کودک برای مشارکت در آشپزی تشکر کنید و حتی می‌توانید با تهیه یک هدیه کوچک برای  اولین مشارکت کودک در آشپزخانه این کار او را به یک خاطره خوش برای کودک تبدیل کنید.

همچنین بخوانید:  طرز تهیه مرغ خوشمزه و لذیذ با زیتون و لیمو؛ ساده و سریع
تشویق پیوند خانوادگی

تشویق پیوند خانوادگی

تمام خانواده می‌توانند از آشپزی لذت ببرند. هر روز یک شام را با هم تلفیق کنید یا شب جمعه را به شب پیتزا اختصاص دهید. وظایف آشپزخانه را بر اساس سن به فرزندان اختصاص دهید. قبل از اعطای یک وظیفه به آن‌ها اطمینان داشته باشید، می‌توانند به خوبی درک کنند که چه کاری باید انجام دهند. به عنوان مثال، یک ایده خوب این است که یک کتاب آشپزی برای کودکان بخرید یا دستورالعمل‌هایی را برای بچه‌ها پیدا کنید. بچه‌ها با مشارکت در کارهای خانوادگی بدون این که آن‌ها را مجبور به انجام کاری کرده باشید لذت می‌برند.

نکاتی که در آشپزی با کودکان باید رعایت کنیم

  • قبل از شروع آشپزی حتما دست‌هایتان را خوب بشویید تا بهداشت فردی را به کودک آموزش بدهید.
  • حتما لازم نیست که غذاهایی مثل فسنجون را با کودک خود درست کنید برای  علاقه مند کردن کودک به آشپزی بهتر است از غذاهای ساده و محبوب کودک انتخاب کنید مثلا درست کردن ماکارونی همراه با کودک پیشنهاد خوبی است.
  • با توجه به سن و میزان علاقه کودک وظایف بچه‌ها در آشپزی را مشخص کنید. در هنگام پخت وپز و با حالت دستوری با بچه‌ها حرف نزنید و اجازه بدهید کاری را که بیشتر دوست دارند انجام بدهند.
  • خرید لوازم آشپزی مخصوص کودک می‌تواند جذابیت آشپزی را برای ان بیشتر کند. داشتن پیش بند رنگی و یا کفگیر کوچک، فنجان‌های کوچک و فانتزی می‌تواند شور و اشتیاق کودک را نسبت به آشپزی بیشتر کند و همچنین اشتها کودک را برای خوردن غذا بیشتر کند.
  • در هنگام آشپزی با کودکان زیر 9 سال حواستان به کودک باشد و نظارت کامل بر روی عملکرد ان داشته باشید زیرا در  این بازه سنی کودکان درک درستی از اجاق گاز، قابلمه داغ، چاقو و وسایل برقی ندارند و احتمال دارد به خود آسیب بزنند پس برای جلوگیری از خطرات و آسیب‌های احتمالی قوانینی را در آشپزخانه وضع کنید که برای ایمن ماندن و سلامتی بچه‌ها سود مند باشد.
  • سعی کنید قبل از انجام هرکاری در آشپز خانه روند پخت و پز را برای کودک توضیح دهید و خرد کردن و رنده کردن را به بچه‌ها آموزش بدهید.
  • اگر کودک دستش را سوزاند آرامش خود را حفظ کنید و کودک را سرزنش نکنید. با ملایمت دست کودک را زیر آب سرد گرفته و سپس  کامل خشک کنید حالا به قسمتی از دست کودک که سوخته است کمی ماست بزنید، ماست سوزش پوست را کاهش می‌دهد.
  • فراموش نکنید در حین آشپزی و پایان کار از دستیار کوچک خود قدردانی کنید و او را تشویق کنید و وقتی غذا آماده شد باهم میز غذا را بچینید و غذا را تست کنید، از کار کودک تعریف کنید،  از بچه‌ها بپرسید که دوست دارند برای دفعه بعد چه غذایی را باهم درست کنید.

 

 

منبع : arseschef.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا