ایرانگردی

کوه‌های مریخی چابهار (مینیاتوری )

Rate this post

 کوه‌های مریخی چابهار یا کوه های مینیاتوری 

یکی از جاذبه های گردشگری جذاب استان سیستان و بلوچستان  کوه‌های مریخی چابهار یا کوه‌های مینیاتوری چابهار  میباشد .

این مطلب جامع در مجله سفر و گردشگری سفر پیش را به هیچ عنوان از دست ندهید.

کوه‌هایی با ساختار و شکل خاصی در فاصله ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری بعد از شهر چابهار، در مسیر گواتِر در سمت چپ جاده است که به دلیل نوع و وضعیت فرسایش و گونهٔ رسوبی خاص، اشکالی شبیه به ناهمواری‌های سطح مریخ دارد. رسوبات آهکی بقایای بدن جانداران دریایی (سخت‌پوستان و ماهی‌ها) به همراه ماسه و خاک رس، مواد اصلی تشکیل‌دهندهٔ رسوبات این کوه‌ها است.

کوه های مریخی – مینیاتوری چابهار تا سالیان دراز زیر آب های دریای عمان بوده اند و به همین دلیل هنوز هم آثاری از موجودات دریایی بر روی آن ها دیده می شود.بسیاری از قسمت های  کوه های مریخی چابهار از رسوبات آهکی بقایای بدن جانداران سخت پوست دریایی ساخته شده است .

این پدیده در علم زمین شناسی بدبوم یا بدلند نامیده می شود، بدبوم به سرزمین هایی خشک و بی آب و علف گفته می شود که ارزش زیادی ندارند. در این منطقه پوشش گیاهی زیادی وجود ندارد و تنها تعدادی پرنده در نزدیکی آن زندگی می کنند. ناهمواری های موجود بر روی این کوه ها به اندازه ای دقیق شکل گرفته اند که گویی هنرمندی ماهر مدت ها این شیارها را طراحی کرده است.

 

گردشگری منطقه کوه های مریخی چابهار

یک مجتمع گردشگری مجهز و امکانات لازم برای کمپینگ در این منطقه ایجاد گشته که گردشگران تور چابهار می توانند از آن بهره برده و سفری خاطره انگیز را برای خود به ارمغان آورند.این مجتمع گردشگری در زمینی به مساحت ۷ هکتار ایجاد شده و خدمات و امکانات خوبی از قبیل: محل اقامت، سکوی ویژه رصد ستارگان و غیره را در اختیار توریست ها قرار می دهد.

در اطراف این منطقه جاذبه های دیگری همانند: سواحل زیبای دریا، گل فشان، تالاب صورتی و دهکده ۲۵۰۰ ساله تیس وجود دارد که توریست ها و گردشگران می توانند بعد از تماشای کوه های مریخی چابهار، از آن ها هم بازدید به عمل آورند.

این پدیده های  در امتداد کوه های زاگرس میباشند که در نهایت به پاکستان می رسند و به رنگ های قرمز، خاکستری و سفید دیده می شوند و نسبت به دشت های اطراف ارتفاع آنها از ۵ تا ۱۰۰  متر متغیر است. سنگِ این کوه ها جنسی مقاوم دارد و بالا رفتن از آنها خود نوعی صخره نوردی است.شکل های نامأنوس این رشته کوه ها ناشی از جنس رسوبی و فرسایش سریع در برابر باد و باران است، ولی بر خلاف فرسایش های آرام و طبیعی مهلتی برای رویش گیاهان باقی نمی ماند. مقاومت نایکسان لایه های زمین شکل این منطقه را سرشار از دندانه ها، لبه ها، شیارها و تراش های زیبا کرده است و نیز سبب شکل گیری ستون هایی با کلاهک هایی بر سر یا کوه هایی شده است که گویی با چاقو سر آن ها را بریده اند.

همچنین بخوانید:  با خانه عباسیان کاشان آشنا شوید

 

مکان کوه های مینیاتوری – مریخی

این جاذبه گردشگری بی نظیر در استان سیستان و بلوچستان در 50 کیلومتری چابهار، نرسیده به خلیج گواتر، سمت چپ جاده چابهار به گواتر، دهستان کهیر، نرسیده به شهرستان ساحلی کنارک میباشد

منبع : dobaresafar.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا