چگونه با گپ تحصیلی بورسیه و فاند بگیریم؟
چگونه با گپ تحصیلی بورسیه و فاند بگیریم؟
یکی از مهمترین و کارآمدترین روشها در دنیای مهاجرت اقدام برای دریافت پذیرش تحصیلی است. در این روش دانش آموزان و دانشجویانی که شرایط مناسبی دارند میتوانند در هر مقطع تحصیلی که بخواهند، برای دریافت بورسیه و ویزای تحصیلی جهت مهاجرت، اقدام کنند. بورسیههای تحصیلی هزینههای مختلفی چون تحصیل و تحقیقات، اقامت، رفت و آمد، خوراک و… را پوشش میدهند.
مورد دیگری که در فرآیند پذیرش ویزای تحصیلی میتواند تاثیر داشته باشد گپ تحصیلی است که شامل هرگونه فاصله زمانی بین مقاطع مختلف میشود. این فاصله میتواند به دلایل مختلف از جمله پزشکی، آمادگی برای ورود به مقاطع بعدی، اشتغال به کار، ازدواج، سربازی، بارداری و… ایجاد شود. اگر متقاضیان انواع بورسیه تحصیلی دلایل محکم و قانع کننده و مدارکی معتبر برای این فاصله ایجاد شده ارائه دهند میتوانند در مسیر دریافت پذیرش تحصیلی موفق شوند.
انواع بورسیه تحصیلی
بورسیه تحصیلی فول فاند شرایطی است که بهترین دانشگاههای جهان در اختیار دانشجویانی با استعدادها و تواناییهای ویژه قرار میدهند. فراهم کردن امکانات کامل رفاهی و تأمین هزینههای زندگی در دوران تحصیل و حتی بعد از آن در کشور مقصد مهمترین ویژگی این نوع بورسیه تحصیلی به شمار میرود.
بورسیه پارشال فاند شرایطی است که دانشگاه تنها نیمی از هزینههای تحصیل و زندگی متقاضی را به عهده میگیرد. درست است که در این نوع تحصیل تمام هزینههای دانشجویان از طرف کشور مبدأ تأمین نمیشود اما تأثیر مهمی در کاهش هزینههای نهایی دانشجویان دارد.
فلوشیپ هم یکی از رایجترین انواع پذیرش تحصیلی است که هزینههای آن توسط شرکتهای خصوصی یا دولتی تأمین میشود و به کسانی تعلق میگیرد که به طور داوطلبانه یا در جهت ارتقای مهارتهای شغلی لازم باشد ادامه تحصیل دهند.
اسکالرشیپ کمک هزینهای است که توسط دانشگاهها یا نهادهای دولتی یا خیریه بر اساس شایستگی به دانشجویان تعلق میگیرد تا بتوانند از پس هزینه دوران تحصیل خود بهتر بربیایند.
بر اساس آماری که توسط سالنامه مهاجرت ایران منتشر میکند در سال 2021 حدود 2 میلیون و 62هزار نفر از کشور مهاجرت کردهاند که از این میان کانادا، آلمان؛ آمریکا، ترکیه، ایتالیا، مجارستان، انگلیس و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که بیشترین تقاضا را برای دریافت ویزاهای تحصیلی داشتهاند.
هم چنین آمار دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور تحصیل میکنند در 20 سال اخیر نزدیک به چهار برابر افزایش یافته است. تا جایی که بر اساس شاخص فرار مغزها، کشور ایران در میان 173 کشور، رتبه نود و ششم را دارد.
آیا گپ تحصیلی در بورسیه تحصیلی تأثیر دارد؟
گپ تحصیلی در فرایند مهاجرت هم میتواند تاثیرات مثبت داشته باشد و هم منفی. این فرایند میتواند فرصت مناسبی باشد برای پیدا کردن شغل. این اتفاق بر کسب تجربه در رشته تخصصی، رشد و استقلال شخصیتی و رسیدن به انسجام فکری درباره اهداف زندگی اثرات مثبتی میگذارد. در این فاصله زمانی فرد میتواند درباره موضوعاتی چون فرهنگ، زبان، شرایط زندگی و ادامه تحصیل در کشورهای مختلف تحقیق و بررسی کند تا بتواند مناسبترین تصمیم را بگیرد.
یکی از ارکان اصلی موفقیت در مهاجرت تحصیلی و اخذ بورسیه داشتن مهارت زبانی است. در دوران وقف تحصیلی افراد میتوانند هرچه بیشتر و بهتر به یادگیری زبان تخصصی رشته خود و زبان عمومی کشوری که قرار است به آن مهاجرت کنند، بپردازند.
اما وقفه در دوران تحصیلی تنها به داشتن این مزایا ختم نمیشود و ممکن است مشکلاتی را بر سر راه شما قرار دهد. به عنوان مثال ممکن است بعضی از افراد در این شرایط حس و حال انگیزهشان برای تحصیل و قرار گرفتن در محیط آکادمیک از بین برود. به علاوه فاصلههای زیاد میان دورههای تحصیلی ممکن است سبب قدیمی شدن اطلاعات و عقب ماندن فرد از علوم و فنون جدید و به روز شود.
از جمله کشورهایی که گپ تحصیلی مهم نیست و در گرفتن بورسیه تحصیلی تأثیر چندانی ندارد میتوان سنگاپور، ترکیه، روسیه، قبرس، ایتالیا و مجارستان را نام برد.
کشورهایی چون کانادا، انگلیس و آلمان به میزان گپ تحصیلی متقاضیان حساس هستند. به همین دلیل چنان چه این کشورها مقصد مورد نظر شماست، حتماً باید قوانین دانشگاههایشان را بررسی کنید و کمترین میزان وقفه را در میان دورههای تحصیلی خود داشته باشید.
روشهای توجیه گپ تحصیلی
دلیلهای که با ارائه مدارک معتبر میتوانید گپ تحصیلی خود را توجیه کنید و در روند پذیرش تحصیلی موفقیت آمیز عمل کنید:
- انجام پروژههای تحقیقاتی و کار بر روی مباحثی که مرتبط با رشته تخصصیتان است.
- شرکت در دورههایی به غیر کلاسهای دانشگاه که مربوط به رشتهتان و ارائه مدارک پایان دوره است. این مورد ثابت میکند که شما از فضای علمی و دانشگاهی دور نبودهاید و برای به روز نگه داشتن اطلاعاتتان در تلاش بودهاید.
- شرکت در دورههای یادگیری زبان مانند آیلتس و تافل و دیگر امتحانات بینالمللی و معتبر مانند GRE. چنان چه کشور مقصد زبانی به جز انگلیسی دارد باید دانش و مهارت بالایی در آن زبان کسب کنید.
- اشتغال به کار با توجیه اینکه به نیازمند کسب تجربه و کار در زمینه تخصصی خود بودهاید.
- خدمت سربازی برای آقایان به مدت دو سال با ارائه مدرک
- بارداری خانمها در حین تحصیل
- مبتلا شدن دانشجو به بیماری خاص که دوره درمان طولانی دارد. این مورد حتماً نیازمند ارائه مدارک پزشکی معتبر و تأییدیه پزشک معتمد سفارت کشور مقصد است.
دانشگاهها و کشورهای مختلف بر اساس قوانین و شیوههای مدیریتی خاص خود مدت مشخصی را برای داشتن وقفه تحصیلی مجاز میدانند. به طور معمول این زمان برای دوران کارشناسی تا سه سال بعد از دیپلم و برای دوران ارشد تا 5 سال بعد از دوره لیسانس در نظر گرفته شده. دانشگاهها برای گپ تحصیلی مقطع دکترا محدودیت مشخصی ندارند و صرفاً نیازمند ارائه مدارک معتبر برای توجیه آن هستند.