کسب و کار

محصولات صنایع‌دستی معروف کرمان چه هستند؟

Rate this post

استان کرمان به‌دلیل برخورداری از آثار تاریخی و توریستی و همچنین طبیعت کویری، گردشگران متعددی را به‌خود جذب می‌کند. علاوه‌بر این‌ها، صنایع‌دستی و سوغات کرمان نیز بسیار مشهور هستند و به‌نوعی نماد این خطه از ایران به‌حساب می‌آیند. در مطالب پیش‌روی، با چند مورد از صنایع‌دستی معروف کرمان آشنا خواهید شد. درضمن، اگر قصد دارید سفری ارزان از پایتخت به کرمان داشته باشید، حتما بلیط قطار تهران کرمان را خریداری کنید. استفاده از قطار، جذاب‌ترین و به‌صرفه‌ترین روش سفر به کرمان است.

قالی کرمان؛ آمیزه‌ای بی‌نظیر از رنگ‌ها و طرح‌ها

قالی‌بافی در کرمان قدمتی دیرینه دارد؛ اما می‌توان قرن دهم هجری قمری را نقطه آغاز صنعت فرش در کرمان دانست. قالی‌های کرمان به‌خاطر کیفیت و دوام بسیار بالا، مشهور هستند و ازطرفی ترکیب رنگ‌ها و طرح‌های متنوع، بارزترین ویژگی فرش‌ دست‌بافت کرمان محسوب می‌شوند.

قالی‌های کرمان در دسته فرش‌های پرکار و طبیعت‌گرا قرار می‌گیرند و نقشمایه‌های ریز در سرتاسر قالی به‌وفور دیده می‌شود. طرح‌های درختی، بته‌ای، قاب‌‌قرآنی، تصویری، افشان، واگیره‌ای و سبزیکار، معرو‌ف‌ترین طرح‌های فرش دست‌بافت کرمان هستند. رنگ‌بندی فرش کرمان بسیار متنوع است و به‌طور توسط در هر فرش بین 10 تا 20 رنگ به ‌کار برده می‌شود.

 آجیده‌دوزی؛ هنری باستانی

آجیده‌دوزی به‌صورت دوخت‌های ریز و ظریفی است که روی دو لایه پارچه و یک لایه پنبه در وسط انجام می‌گیرد. آثار برجای‌مانده از دوران هخامنشیان نشان می‌دهد که آجیده‌دوزی در ایران قدمتی طولانی دارد و نمونه‌های متعددی از آن در حجاری‌های دوران اشکانی و ساسانی نیز پیدا شده است. این هنر که پنبه‌دوزی و لایه‌دوزی نیز نامیده می‌شود، یکی از محصولات صنایع‌دستی کرمان به‌شمار می‌رود. آجیده‌دوزی در کرمان، توسط هنرمندان کرمانی با مهارت تمام و ظرافت فراوان انجام می‌گیرد و به خلق نقش‌های برجسته زیبایی روی پارچه‌ها منتج می‌شود.

همچنین بخوانید:  نکات خرید تشک مسافرتی

کالاهای تهیه‌شده با پارچه‌های آجیده‌دوزی، جذاب‌ترین سوغات کرمان هستند که به‌طور معمول در پاساژ‌ها و بازارهای کرمان یافت می‌شوند.

گبردوزی؛ صنایع‌دستی زرتشیان

گبدوزی یکی از هنرهای دستی کرمان و جزءو صنایع‌دستی معروف این استان به‌شمار می‌رود. هنر گبردوزی، نوعی سوزن‌دوزی است که توسط زرتشتیان ابداع شده و به‌همین‌دلیل به آن «زرتشتی‌دوزی» نیز گفته می‌شود. در زرتشتی چ‌دوزی، نگاره‌ها و نمادهای ویژه‌ای با نخ و سوزن روی پارچه زده می‌شود. جالب است بدانید که در زمان ساسانیان چینی‌ها و ژاپنی‌ها از هنر گبردوزی ایرانی الهام گرفته‌اند.

صنایع دستی کرمان

امروزه، هنر گبردوزی درحال فراموش شدن است؛ بااین‌حال در کرمان و شهرهای تاریخی دیگری همچون یزد، هنوز هم نقش‌ونگارهای روشن و دل‌انگیز این پارچه‌ها در بازارهای سنتی خودنمایی می‌کند. طرح‌هایی که در این هنر به کار می‌رود، از طبیعت، درختان، گل‌ها، پرندگان و اشکال هندسی الهام گرفته می‌شود.

منبت‌‌کاری کرمان؛ یک یادگاری ارزشمند از سفر کرمان

یکی دیگر از محصولات صنایع‌دستی معروف کرمان، منبت‌کاری است. منبت‌کاری و کنده‌کاری روی چوب، به‌عنوان یکی از هنرهای اصیل ایرانی در شهرها و مناطق مختلفی از کشور انجام می‌شوند. منبت‌کاری در کرمان و با دست‌های چیره‌دست هنرمندان کرمانی به‌شکلی ظریف و شگفت‌انگیز منجر به خلق آثاری ارزشمند شده است.

کارگاه‌های هنری متعددی در کرمان وجود دارند که آثار ارزشمندی در آن‌ها ساخته می‌شود و همچنین در بعضی از این کارگاه‌ها، آموزش منبت‌کاری ارائه می‌گردد. طرح‌های منبت‌کاری در کرمان، معمولا به شکل حیوانات، گل‌ها، اشکال هندسی و طرح‌های مرتبط با فرهنگ محلی این منطقه هستند. این آثار را می‌توانید در بازارهای کرمان خریداری کنید.

سیس‌بافی کرمان؛ هنری برگفته از طبیعت

اگر تابه‌حال اسم سیس را نشنیده باشید، احتمالا با هنر سیسبافی نیز آشنا نیستید؛ البته این هنر مخصوص مناطقی است که نخلستان‌های بسیاری دارند. سیس یکی از اجزای درخت خرماست یا به ‌عبارتی نوعی الیاف است که در کنار نخل‌های خرما می‌روید. هنرمندان با درهم‌آمیختن سیس‌ها به‌صورت تار و پود، محصولات متنوعی همچون سبد، بادبزن، چمدان، صندل، پادری، زیرانداز، وسایل تزئینی، کیف‌های زنانه و … تهیه می‌کنند.

همچنین بخوانید:  معرفی چند هتل 3 ستاره در تهران

وجود نخلستان‌های سربه‌فلک‌کشیده در شهرهایی همچون شهداد کرمان، منجر به رونق هنر سیس‌بافی در این استان شده است و محصولات تهیه‌شده با این الیاف، به‌عنوان یکی از محصولات صنایع‌دستی و سوغات معروف کرمان شناخته می‌شوند.

صنایع دستی کرمان

ترمه کرمان؛ پارچه‌ای نفیس با طرح و رنگ‌ پرجذبه

ترمه‌بافی از هنرهای اصیل ایرانی است که در کرمان و استان‌های دیگری همچون یزد انجام می‌شود. این هنر اصیل ایرانی، پارچه‌ای با الیاف نرم و لطیف و تهیه‌شده از ابریشم است که بافت‌های ظریف با نخ‌های طبیعی خوش‌رنگ روی پارچه آن خودنمایی می‌کند. پارچه‌ ارزشمند و نفیس ترمه‌دوزی‌شده، برای دوخت شلوار، لباس، کفش و بسیاری البسه دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه‌بر لطافت ترمه، طرح و رنگ این پارچه‌ها نیز خودنمایی می‌کند. در تهیه این پارچه نفیس و خوش‌‌نقش‌ونگار، بیشتر طرح‌های بته‌جقه و گل‌های شاه‌عباسی به‌‌کار می‌رود که به‌نوعی نمایان‌گر تاریخچه هنر و فرهنگ ایرانی هستند. برای خرید ترمه و محصولات تهیه شده با آن، باید به بازارهای کرمان مراجعه کنید.

کرمان و ظروف مسی باکیفیت

صنعت مسگری در ایران پیشینه‌ای 5هزارساله دارد و جالب است بدانید اولین فلزی که توسط انسان کشف شد، فلز مس بود و نخستین ظروف ساخته‌شده با این فلز نیز در ایران پیدا شده است. درحال‌حاضر ساخت اشیاء و ظروف با استفاده از این فلز هنوز هم در شهرهای ایران از جمله اصفهان، زنجان، همدان و کرمان رواج دارد. صنعت‌گران کرمانی، کفگیر، بشقاب، انواع قابلمه در سایزها و اشکال مختلف، تابلوهای مسی و اشیاء بسیار دیگری را با استفاده از مس تولید می‌کنند. فوت‌وفن مسگری و تبحر خاص کرمانی‌ها در این حرفه، ظروف مسی کرمانی را به یکی از سوغات مشهور منطقه تبدیل کرده است.

همچنین بخوانید:  دسر شب یلدا

فلای تودی؛ آسان‌ترین روش خرید بلیط قطار تهران کرمان

جاذبه‌های کرمان، اماکن دیدنی تفریحی، تاریخی و طبیعی، مسافران زیادی را به‌سمت این ناحیه از کشور جذب می‌کند. در این مقاله به معرفی برترین محصولات صنایع‌دستی کرمان پرداختیم. باوجود روش‌های متنوع زمینی و هوایی برای رفتن به کرمان، بسیاری از مسافران، به‌ویژه ساکنان شهر تهران، با قطار به این استان سفر می‌کنند. قطار وسیله‌ای امن، راحت و ارزان برای طی کردن مسافت‌های دور و نزدیک است.

برای خرید بلیط قطار تهران کرمان، می‌توانید به سایت فلای تودی مراجعه کنید. فلای تودی، امکان رزرو بلیط قطار را در چند دقیقه و با چند کلیک فراهم کرده است. این سایت خدمات دیگری از جمله رزرو بلیط هواپیما، رزرو هتل‌های داخلی و خارجی، فروش تور، صدور بیمه مسافرتی و خدمات درخواست صدور ویزا را به‌صورت اینترنتی، در سریع‌ترین زمان و با بالاترین کیفیت ارائه می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا