خواص دمنوش پونه؛ نوشیدنی ضد ویروسی و پرخاصیت
پونه گیاهی خوشبو و شبیه به نعناست که خواص بسیار زیادی دارد. در طب سنتی مصرف دمنوش پونه به عنوان یکی از بهترین نوشیدنیها برای سلامت بدن، به منظور درمان بسیاری از بیماریها و پیشگیری از مشکلات مختلف مانند عفونت ویروسی توصیه میشود. البته خواص دمنوش پونه بیشتر از اینهاست؛ برای مثال مصرف منظم این دمنوش سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و در بهبود عملکرد بیشتر اندامها نیز تاثیر دارد. در ادامه مطلب در سایت سفر پیش با خواص کلی این دمنوش، خواص آن برای زنان و طرز تهیه آن آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
خواص دمنوش پونه
پونه جز گیاهانی است که به شکلهای مختلف از آن استفاده میشود، مصرف پونه به شکل تازه در غذاها بسیار رایج است و شکل خشک و پودر شده آن به عنوان ادویهای خوشعطر برای پخت بیشتر غذاها استفاده میشود. دمنوش پونه هم شکل دیگری از مصرف این گیاه است که به دلیل فواید زیاد مصرف روزانه آن توصیه میشود. برای استفاده از حداکثر خواص آن میتوان اول صبح و قبل از مصرف مواد غذایی دیگر استفاده کرد یا آخر شب با مصرف یک فنجان از این دمنوش به خوابی راحت کمک کرد.
نکته: این دمنوش هم مثل اکثر دمنوشها نباید سرخود مصرف شود. حتما قبل از مصرف مداوم با پزشک خود مشورت کنید.
ضدعفونی و تقویت ریه
گیاه پونه دارای ویتامینهای مختلفی است که تمام آنها برای بدن ضروری هستند. یکی از خواص دم نوش پونه تقویت ریه به دلیل داشتن رزمارینیک اسید است. این دمنوش ریه را ضد عفونی میکند و از این طریق به داشتن تنفسی راحت کمک میکند.
افرادی که در زمان سرماخوردگی دچار گرفتگی بینی و سختی تنفس میشوند با استفاده از این دمنوش میتوانند این مشکل را از بین ببرند. دمنوش پونه سرشار از آنتیاکسیدان است که این ماده مغذی هم تاثیر زیادی در کاهش عوارض بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی دارد. همچنین این دمنوش مانع مشکلاتی مانند گلودرد در زمان سرماخوردگی میشود.
پیشگیری و درمان عفونت
همانطور که گفته شد، یکی از فواید دمنوش پونه داشتن آنتیاکسیدان است که باعث میشود یک ضدعفونی کننده و ویروسکش قوی باشد. مصرف منظم دمنوش پونه مانع اثرگذاری باکتریها و ویروسها در بدن میشود، در نتیجه احتمال ابتلا به عفونتهای ویروسی کمتر میشود. از خواص دمنوش پونه در درمان عفونتها میتوان به درمان عفونتهای قارچی اشاره کرد. مشکلاتی مانند عفونت قارچی بین انگشتان دست و پا با مصرف منظم دمنوش پونه بهبود پیدا میکنند.
بهبود اختلالات گوارشی
خواص دمنوش پونه در سلامت معده و بهبود اختلالات گوارشی بینظیر است. بسیاری از مشکلات معده مانند درد معده هنگام غذا خوردن، نفخ و سوزش معده، ترشکردن و… با مصرف این دمنوش بهبود پیدا میکنند. این خاصیت پونه به دلیل داشتن فیبر بالای آن است، فیبر مادهای مفید برای سیستم گوارش است. مواد غذایی حاوی فیبر معده و رودهها را پاکسازی میکنند و زمانی که این مواد به صورت دمنوش استفاده شوند، اثر فیبر در سلامت بدن چندبرابر میشود.
سمزدائی کبد
یکی دیگر از فواید دمنوش پونه پاکسازی و سمزدائی از کبد است. سمزدائی بدن به وسیله کبد انجام میشود، این عضو بدن به پاکسازی خون کمک میکند و مانع آسیبرسانی داروها و سموم موجود در موادغذایی در بدن میشود. به همین دلیل حفظ سلامت کبد برای بدن اهمیت بسیاری دارد، تا جایی که میتوان گفت سلامت کل بدن به سلامت کبد بستگی دارد. دمنوش پونه یک نوشیدنی فوقالعاده برای درمان اختلالات کبدی است و به حفظ سلامت این عضو مهم بدن کمک میکند.
مفید برای بیماری دیابت
دیابت یکی از بیماریهایی است که محدودیتهای زیادی برای فرد بیمار ایجاد میکند، مبتلایان به این بیماری حتی در مورد مصرف دمنوشها و نوشیدنیهای گیاهی هم باید احتیاط لازم را داشته باشند اما مصرف دمنوش پونه برای این بیماران مشکلی نداشته و حتی به تنظیم قند خون آنها کمک میکند.
کارای این دمنوش در بیماری دیابت به صورت کاهش قند خون است. این دمنوش در دیابت نوع 2 به کنترل ترشح انسولین کمک میکند و از این طریق میزان قند خون در بدن را کاهش داده و از عوارض این بیماری جلوگیری میکند.
پیشگیری از مشکلات قلبی
یکی دیگر از خواص دمنوش پونه پیشگیری از مشکلات و عوارض قلبی است. گیاه پونه دارای امگا 3 است. این اسید چرب تاثیر زیادی در کاهش کلسترول خون دارد و از طریق کاهش این ماده به تنظیم فشار خون بدن کمک میکند. دمنوش پونه مانع التهاب عروق بدن میشود و از این طریق مانع مشکلات قلبی مختلف مانند حمله قلبی، سکته، آمبولی و… میشود.
بهبود دردهای مفصلی
دردهای مفصلی و عضلانی از جمله مشکلاتی هستند که ابتلای به آنها سن یا جنسیت ندارد. در واقع افراد در هر شرایطی ممکن است به این مشکلات دچار شوند. یکی از فواید دمنوش پونه کاهش اینگونه دردهاست. به خصوص افرادی که به دلیل بیماریهایی مانند نقرس یا روماتیسم به دردهای عضلانی دچار میشوند، با مصرف منظم این دمنوش میتوانند این دردها را کنترل کنند. دمنوش پونه باعث بیحسی اعصاب میشود اما نه در حدی که به بدن آسیب وارد کند و تنها مانع گسترش درد در بدن میشود.
تصفیه و پاکسازی خون
علاوه بر خواص دم نوش پونه در پاکسازی معده و کبد، میتواند باعث پاکسازی و تصفیه خون هم شود. از خواص دم نوش پونه میتوان به بهبود گردش خون اشاره کرد. با مصرف این دمنوش سطح اکسیژن در خون افزایش پیدا میکند و باتوجه به وابستگی بدن به اکسیژن این اتفاق موجب بهبود عملکرد کلیه اندامهای بدن میشود.
خواص دمنوش پونه برای زنان
خواص دم نوش پونه به طور ویژه برای زنان بسیار زیاد است. بعضی مشکلات خاص که زنان به آنها مبتلا میشوند با مصرف این دمنوش قابل کنترل هستند، البته نکاتی هم وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. به عنوان مثال زنان باردار و شیرده بهتر است تا پایان این دوران از مصرف این دمنوش خودداری کند.
تاثیر این دمنوش در افزایش گردش خون، در زنان باردار ممکن است باعث سقط جنین شود. همچنین طبع این دمنوش ممکن است در زنان شیرده باعث بیمیلی نوزاد به مصرف شیر شود اما سایر زنان برای حفظ سلامت بدن باید این دمنوش را به طور منظم استفاده کنند.
پیشگیری از عفونت رحم
خاصیت آنتیاکسیدان و ضد ویروسی دمنوش پونه تاثیر زیادی در جلوگیری از عفونت رحم دارد، این عارضه که یکی از مشکلات جدی در زنان است حتی امکان ایجاد ناباروری در فرد را دارد. عفونت رحم ممکن است به دلیل یک ویروس داخلی یا عفونت قارچی ایجاد شود که در هر دو حالت مصرف دمنوش پونه کمک زیادی به بهبود و درمان عوارض آن میکند.
تنظیم سیکل قاعدگی
علاوه بر پیشگیری از عفونت رحم، پزشکان به زنانی که چرخه قاعدگی آنها اختلال دارد هم مصرف منظم این دمنوش را توصیه میکنند. این دمنوش به ترشح منظم هورمونهایی مانند استروژن و پروژسترون که در تنظیم سیکل قاعدگی موثر هستند کمک میکند و از این طریق چرخه قاعدگی را تنظیم میکند. به علاوه خاصیت آن در درمان دردهای عضلانی به کاهش دردهای این دوران هم کمک میکند.
طرز تهیه دمنوش پونه
برای استفاده از حداکثر خواص دمنوش پونه کافی است که این نوشیدنی را به شکل صحیح آماده کنید. بهترین شکل آمادهسازی دمنوش پونه به شرح زیر است.
مواد لازم:
- برگ تازه پونه به مقدار کافی
- آب
- عسل
طرز تهیه:
- برای تهیه دمنوش پونه میتوان از برگهای تازه و شسته شده یا برگ خشک پونه استفاده کرد
- در مرحله اول باید برگها را به همراه آبجوش در قوری ریخت
- سپس قوری را به مدت 10-15 دقیقه روی حرارت قرار داد تا دم بکشد
- بعد از تغییر رنگ آب و خارج شدن عصاره از برگهای پونه دمنوش آماده مصرف است
- بهترین شیرینکننده برای دمنوش پونه عسل است اما در صورت تمایل میتوان از قند و شکر هم استفاده کرد
- میزان مجاز مصرف این دمنوش 2 فنجان در روز است
معجزه دمنوش پونه برای سلامتی بدن
دمنوشهای گیاهی مانند دمنوش پونه جز نوشیدنیهای بیضرر برای بدن هستند که به شکلهای مختلف قابل تهیه هستند. خواص دمنوش پونه در رفع عفونتها و بیماریهای ویروسی از دیرباز مورد توجه پزشکان سنتی ایران زمین بوده است و این گیاه معجزهای برای رفع این مشکلات بوده است.